Kinopoli nyt ja ennen

Kinopoli 9.1.4

Upea kuva sai rinnalleen mahtavan äänimaailman lokakuussa 2015, kun äänentoisto päivitettiin uusimpaan uuteen. Dolby Atmos -standardin mukainen äänijärjestelmä toteutettiin pulttaamalla 10 Geneleciä surround-kaiuttimiksi kattoon ja seiniin. Samalla Kinopolin vanha keskikaiutin sai vihdoin väistyä uuden NuCau -keskikaiuttimen tieltä. Kinopolin äänentoisto puhkuu nyt 13 kaiuttimen ja yhden (naurettavan suuren) subwooferin voimin.

Kinopoli 2.40:1

Keväällä 2014 Audiopoli sai tarpeekseen mustista palkeista kuva-alassa, ja Kinopoliin rakennettiin kalusto anamorfisen kuvan toistoon. Muutoksen myötä Kinopoliin kotiutui koko teatterin levyinen, 2.40:1 -kuvasuhteen valkokangas sekä anamorfinen linssi.

NuCau

Syksyllä 2012 saivat jo legendaarisiksi muodostuneet "lehmät" väistyä uusien pääkaiuttimien tieltä. Uudet kaiuttimet - Audiopoli NuCau - on täysin Audiopolin suunnittelemat ja toteuttamat

Kinopoli 3.0

Vuoden 2011 alussa rakennettiin kokonaan uusi äänieristykseltään parempi takaseinä ja koneellinen ilmanvaihto teatteriin. Nyt Kinopoli on yhä enemmän irti muusta maailmasta ja hintaan sisältyy enemmän ilmaa.

Kinopoli 2.1

Kinopolia hyvin palvelleet Aki Kaurismäen varastoista saadut penkit alkoivat vuonna 2009 tulla jo tiensä päähän. Vanhat penkit päätettiin korvata uusilla ja samalla remontissa nikkaroitiin penkkiriveille uudet korokerakennelmat. Kinopolin ilme muuttui kokolailla vanhojen penkkien hallitsevan punaisen värin vaihduttua uusien penkkien turkoosiin.

Teh SUBi

Vuonna 2008 Kinopoli sai potkua alapäähän, kun tilaan rakennettiin subwoofer. Koska suuri on kaunista ja korvia hivelevää, muotoutui lopulliseksi subwooferin tilavuudeksi noin 1500 litraa. Kaiutin toimii taimmaisen penkkirivin korokkeena ja potkii neljän 18-tuumaisen elementin voimin.

Kinopoli 2.0

Kinopoli remontoitiin 2007 keväällä uuteen uskoon. Remontin tärkeimpänä tavoitteena oli tilan kunnollinen akustointi ja bassotaajuksien jälkikaiunnan vaimentaminen.

Akustointi toteutettiin pääasiassa katon alaslaskulla käyttäen Ecophonin Sombra-akustiikkalevyjä. Vasempaan seinään asennettiin Ecophonin Wall Panelit. Etuseinä sekä vasen seinä levytettiin ja seinät saivat sisälleen lasivillaa. Myös penkkien korotukset täytettiin lasivillalla. Takaseinään rakennettiin diffuusori, jonka aiheuttamalla äänen hajoamisella parannettiin myös tilan akustisia ominaisuuksia. Loppusilauksena kattoon asennettiin tyylikkäät valot ja vasempaan seinään maalattiin filmikuvio.

Projekti onnistui hienosti ja bassotaajuuksien jälkikaiunta-aika laski neljäsosaan! Myös tilan yleinen ilme muuttui edustavammaksi. Suurkiitokset Ecophon Groupille yhteistyöstä!

Kinopoli 1.0

Kinopolin ensimmäinen versio rakennettiin vuoden 2003 aikana. Penkit saatiin Aki Kaurismäen varastoista ja niiden alle rakennettiin hetken päästä myös korotukset. Montaasin ikivanhat penkit saivat myös arvoisensa paikan .